Nieuws

Deze leerlingen behoren tot één van de eerste 10 mensen in Europa die met gebruik te maken van hun BTS bril een rijgeschiktheidstest in het donker hebben afgelegd en hiervoor zijn geslaagd.Voor hun is dit Topsport om dit doel te behalen.

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

DeToyota lesauto’s:

automaat en handgeschakeld

De rijschool beschikt over een Toyota Auris.

U kunt bij ons  lessen in een Toyota naar keuze:  met automatische transmissie of handgeschakeld.

Mailing Ambulante Dienstverlening

Oost-Nederland

Dit is de laatste mailing van dit jaar, dat we binnenkort alweer afsluiten. Nog even de laatste zaken regelen, financiën op orde krijgen, uren registreren, plannen afmaken en nieuwe plannen starten. Zo’n laatste fase vraagt altijd nog even een extra schepje er bovenop. Maar het is ook een leuke periode van verrassingen, extraatjes en feestelijkheden.

We wensen jullie weer veel leesplezier en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Mededelingen en tips van collega’s

De oproep om tips door te geven aan je collega’s is niet voor niets geweest. Onderstaand zie je enkele inzending

Gea van Dieren mailde het volgende:

Ik werk al ruim 20 jaar met mensen met beperkingen en al vanaf 2000 in de Ambulante Dienstverlening bij ’s Heeren Loo, daarnaast hebben we thuis een rijschool en geef ik rijles aan “normale” mensen, maar ook aan mensen met beperkingen. Ik geef b.v. theorieles aan mensen die het zelfstandig leren heel erg lastig vinden en help ze tot aan het examen wat ik kan kopen in overleg met hen zodat ze mondeling het examen wel af kunnen leggen. Daarnaast geef ik ook rijles in de personenauto aan mensen met een verstandelijke beperking of waar het motorisch allemaal niet zo snel wil lukken. Op deze manier kan ik op 2 manieren gebruik maken van mijn kennis en ervaring en mensen met een beperking toch op een veilige manier hun stukje zelfstandigheid in eigen handen geven wat hun leefwereld enorm vergroten kan.
Wat vaak bij een reguliere rijschool niet lukt omdat er de kennis en ervaring met deze doelgroep niet is probeer ik wel tot stand te brengen.
B.v. een jongen van een andere rijschool die niet kon lezen en schrijven en ook niet wist wat rechts en links is, heeft alle examens zo weten af te leggen dat hij nu regelmatig langs mijn huis rijdt in zijn eigen auto.
Een aantal jonge mensen met een IQ van 75 die toch hun AM rijbewijs (Bromfiets) nu op zak hebben en voor de rest van hun leven nu mobiel en zelfstandig zijn dank zij individuele theorie lessen en nu ook een brommobiel mogen besturen.
Theorieboeken zijn bij ons geen must en worden vervangen door boekjes met plaatjes over de bijzondere verrichtingen of door een cd-rom waardoor alles visueel wordt en dan wel te begrijpen is voor een groep die anders tussen wal en schip valt.

Met vriendelijke groeten,
Gea van Dieren
www.autorijschoolzwijnenburg.nl